Companii

E timpul să ne uităm cu lupa pe hartă: fără investiţii în irigaţii nu putem creşte producţia de hrană, iar Israelul poate fi un model pentru noi

E timpul să ne uităm cu lupa pe hartă: fără...

Autor: Florentina Niţu

04.04.2023, 16:40 204

În cadrul conferinţelor regionale România irigabilă, atât fermierii, cât şi profesorii universitari au menţionat Israelul drept model pentru gestionarea eficientă a apei pentru agricultură.

Israel, o ţară cu o populaţie la jumătate faţă de cea a României şi cu o suprafaţă de teren agricol de numai 240.000 de hectare, cât 10% din suprafaţa cultivată cu porumb în România, a devenit un exemplu în ceea ce priveşte investiţiile în irigaţii, fiind considerat o superputere în tehnologia apei.

În cadrul conferinţelor regionale România irigabilă, atât fermierii, cât şi profesorii universitari au menţionat această ţară drept model pentru gestionarea eficientă a apei pentru agricultură, un model pe care România ar trebui să-l analizeze pentru atingerea unui potenţial de producţie de cereale de peste 35 de milioane de tone.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO