Companii

E.ON Gaz Distributie renunta la 31% din angajati

10.04.2008, 20:31 47

E.ON Gaz Distributie, compania separata in urma aplicarii procesului de separare a activitatii de furnizare de cea de distributie din cadrul fosului Distrigaz Nord, a inregistrat anul trecut un profit net de 65 milioane de lei (19,5 milioane de euro), mai mic cu 25%, si o cifra de afaceri de 1,53 miliarde de lei (450 de milioane de euro), in scadere cu 38% fata de anul 2006, potrivit Mediafax. Totodata, compania anunta reducerea numarului de anagajati cu 31%, de la 7.950, in prezent, la 5.500 persoane pana in 2010, prin aplicarea unui program de reorganizare bazat pe plecari voluntare, care urmeaza sa fie discutat cu sindicatele.
"Va fi necesara o structura de personal mai restransa pentru a face fata provocarilor de pe piata si pentru a ramane un jucator competitiv", au declarat reprezentantii E.ON Gaz Distributie. Reprezentantii companiei spun ca tocmai costurile de separare, operatiune care a avut loc de la 1 iulie 2007, au influentat negativ principalii indicatori financiari. O alta explicatie este cresterea costurilor operationale, in special prin aplicarea unor masuri de reducere a pierderilor de gaze si de imbunatatire a sigurantei retelei de distributie. Separarea activitatilor de distributie si furnizare a fost realizata ca urmare a unei directive europene privind cresterea concurentei pe piata.
Compania a inregistrat anul trecut un EBITDA (profitul inainte de plata dobanzilor, impozitelor, includerea deprecierii si a amortizarii) de 73 milioane lei (21,8 milioane de euro), fata de nivelul de 102 milioane lei (30,5 milioane de euro) din 2006.
Programele de reducere a locurilor de munca va fi discutat cu sindicatele, iar ofertele concrete pentru angajati vor depinde de rezultatul acestor discutii.
"Toti angajatii vor beneficia de un tratament echitabil, dat fiind ca oferta personalizata se va calcula in baza unei metode unitare. Pe langa pachetul de beneficii financiare compensatorii, angajatilor care parasesc compania li se va oferi sprijin aditional printr-o serie de masuri constand in cursuri de pregatire, sprijin in cautarea unui loc de munca si sprijin pentru infiintarea unei afaceri", a declarat Marc-Daniel Buck, directorul general al E.ON Gaz Distributie.
Totodata, E.ON Gaz Distributie are programat un buget de investitii, pentru perioada 2008-2012, in valoare de circa un miliard de lei, din care suma de 192 milioane lei va fi investita in acest an.
La nivelul grupului, impreuna cu activitatile de furnizare, E.ON a inregistrat anul trecut afaceri de 900 de milioane de euro si un profit net de 42 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO