Companii

E oficial: Tender a platit 425.000 de euro pe 51% din Codecs

Ovidiu Tender a obtinut pachetul de control in Codecs la jumatatea lunii aprilie

Ovidiu Tender a obtinut pachetul de control in Codecs la jumatatea lunii aprilie

31.05.2010, 23:05 185

Omul de afaceri Ovidiu Tender, care controleaza grupul Tender,cu afaceri de 250 mil. dolari si 10.000 de angajati, a preluatpachetul majoritar al firmei de training si consultanta in resurseumane Codecs, intr-o tranzactie de aproximativ 425.000 euro.

ZF a anuntat intentia de achizitie a pachetului majoritar alCodecs de catre Tender inca de la sfarsitul lunii martie.

Tranzactia a avut loc la jumatatea lunii aprilie, cand Tender aachizitionat 51% din actiunile Codecs, pachet detinut anterior de12 actionari. Restul de 49% din actiuni este detinut in continuarede alti 13 actionari.

Codecs este una din cele mai importante companii de resurseumane, care a incheiat anul 2008 cu afaceri de 4,7 mil. euro.Compania l-a numit in functia de presedinte al Consiliului deAdministratie pe Radu Dan Mihaiescu, la finele lunii mai, cand aavut loc Adunarea Generala a Actionarilor Codecs. Mihaiescu l-ainlocuit Ionel Chera, care este fondatorul Codecs.

Compania avea la inceputul anului datorii de 2,5 mil. euro, dincare 1,5 mil. euro sub forma unui credit bancar, restul fiinddatorii catre furnizori, potrivit unor surse. Codecs are si unparteneriat cu The Open University Business School din MareaBritanie, prin intermediul caruia ofera un program de MBA la nivellocal.

Vanzarea Codecs a fost anuntata inca de la inceputul anului,cand au aparut primele informatii legate de intentia unuiinvestitor imobiliar de a cumpara 51% din actiuni pentru care ar fiplatit 350.000 de euro.

Compania Prospectiuni Bucuresti (PRSN) este specializata inlucrari de prospectare geologica, fiind liderul pietei de profildin Romania, cu afaceri de 53 mil. de euro in 2009, in crestere cu80% fata de anul precedent. Prospectiuni are contracte semnatepentru acest an cu Petrom, Oil&Gas, Amromco, Romgaz HuntPetroleumm, cu Procter & Gamble, Calgen sau Thermagen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO