Companii

După siguranţe electrice şi vin roşu, doi antreprenori buzoieni intră în afacerile cu energie din soare

Costul mediu pentru a instala un megawatt într-un parc fotovoltaic este de 1,5 mil. euro. Foto: Shutterstock

Costul mediu pentru a instala un megawatt într-un parc fotovoltaic este de 1,5 mil. euro. Foto: Shutterstock

Autor: Radu Bostan

29.08.2013, 00:03 43

Domente Vasile şi Gheorghe Manole, antreprenori din Buzău cu afaceri în principal în domeniul energiei (Eximprod), dar şi în viticultură (Podgoriile Tohani), şi-au propus să intre şi în producţia de energie din soare, printr-o investiţie care ar putea ajunge la 100 milioane de euro într-o comună prahoveană.

Proiectul solar pe care îl dezvoltă cei doi este format din şapte parcuri, care vor fi amplasate în Ciorani, o comună cu 6.000 de locuitori din Prahova. Împreună, cele şapte parcuri solare vor avea o capacitate instalată de 65,5 MW, arată datele operatorului reţelei de transport al energiei Transelectrica. Potrivit informaţiilor din piaţă, costul mediu pentru a instala un megawatt într-un parc fotovoltaic este de 1,5 milioane de euro, astfel că investiţia totală în proiectul de la Ciorani s-ar ridica la circa 98 milioane de euro. Proiectele ar urma să fie puse în funcţiune în primăvara anului viitor, potrivit Transelectrica.

Presa buzoiană a scris că Domente Vasile şi Gheorghe Manole sunt printre cei mai bogaţi oameni de afaceri din judeţ. Cei doi nu au putut fi contactaţi pentru informaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO