Companii

După ce două decenii au dat afară forţă de muncă specializată, ArcelorMittal reîncepe angajările, dar de data aceasta cu ucenici. ”Vom recruta, practic, continuu. Vrem 200 de ucenici”

După ce două decenii au dat afară forţă de muncă...

Autor: Alina Botezatu , Mediafax

15.04.2019, 15:38 925

Combinatul Siderurgic Galaţi, ArcelorMittal, va angaja, în acest an, peste 200 de muncitori, prin intermediul Şcolii de Ucenici, care a ajuns la cea de-a şasea ediţie, a anunţat luni compania.

Programul de Ucenicie din acest an a fost regândit, fiind structurat pe trei campanii de recrutare, în lunile aprilie, august şi noiembrie.

„Vom recruta, practic, continuu. Ne pregătim, astfel, pentru proiectele de dezvoltare din perioada următoare”, a declarat Bogdan Grecu, directorul general al Combinatului.

Mulţi dintre ucenicii primei serii din 2019 au fost recrutaţi în urma evenimentului „ReDescoperă Combinatul”, prin care cei interesaţi au vizitat, recent, echipamente - cheie şi au discutat cu siderurgişti.

În pregătire este şi „Săptămâna Porţilor Deschise pentru Educaţie”, când elevii liceelor tehnice se pot familiariza cu industria oţelului şi cu oferta de ucenicie.

Compania şi-a întărit parteneriatele cu Liceele „Paul Dimo” (Galaţi) şi „Costache Conachi” (Pechea), cu şcoli profesionale locale, precum şi partenerul tradiţional Agenţia Judeţeană petru Ocuparea Forţei de Muncă.

Şcoala de Ucenici a Combinatului a pregătit, până acum, circa 500 de muncitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO