Companii

Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu: Momentan nu avem un aparat PCR. Recoltăm în medie 5 probe pe zi, apoi sunt prelucrate la Bucureşti sau la Craiova

Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu: Momentan nu...

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.03.2020, 18:39 553

În lipsa unui aparat de tip PCR de testare pentru coronavirus, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu trimite cele aproximativ cinci recoltări pe care le face pe zi către Spitalul Matei Balş din Bucureşti şi spre Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova.

„Momentan, în cadrul unităţii noastre nu avem un aparat PCR. În prezent, se recoltează o medie de 5 probe pe zi, care sunt trimise la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, iar în prezent spre Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova ”, a spus pentru ZF Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu.

De asemenea, până la aflarea rezultatelor testelor, pacienţii cărora li se recoltează probe sunt izolaţi în saloanele din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase sau ATI, în funcţie de patologie.  

„În cadrul unităţii noastre avem 1.269 de angajaţi. Până în acest moment niciun cadru medical nu a fost testat pentru coronavirus”, a adăugat Dumitru Vienescu.

El spune că în prezent spitalul are echipamente de protecţie, însă stocurile sunt limitate.

„Avem la dispoziţie echipamente de protecţie în farmacia spitalului, dar stocurile sunt limitate - măşti FFP2, FFP3, combinezoane, halate impermeabile de unică folosinţă, măşti chirurgicale, etc. Aceste materiale au fost achiziţionate de unitatea noastră din veniturile proprii realizate prin contractul cu CAS Gorj.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO