Companii

Dumitru Dragomir si-a facut hotelul

Dumitru Dragomir si-a facut hotelul
10.06.2003, 00:00 1226

"Nu stiu exact cat am investit si nu vreau sa spun ceva gresit, mai ales ca am si baut ceva de dimineata". Mai cunoscut ca presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) decat ca investitor in turism, Dumitru Dragomir nu s-a dezmintit nici ieri, la inaugurarea oficiala a hotelului Crystal Palace.
Laudandu-se ca va avea cel mai tare hotel din Bucuresti, presedintele LPF i-a spus ministrului turismului Dan Matei Agathon (care anuntase ca valoarea investitiei este de 4 mil. $) ca finisajele sunt facute numai din granit si inox, pana si placutele indicatoare urmand sa fie facute din alama. ""Pai ce, eu sa pun de plastic? O sa fie de alama", a precizat Dragomir.
Hotelul, construit pe un vechi schelet de bloc, a fost proiectat - de cine putea altcineva- de arhitecta Anca Petrescu - coautoare a Casei Poporului, actualmente Palatul Parlamentului.
Pentru amenajare au fost utilizate granit si marmura de la Titan Mar, in timp ce camerele au fost mobilate de Elvila, iar materialele de constructii au fost furnizate de Romcif Fieni, inainte de preluarea de catre grupul HeidelbergZement, "la preturi prietenesti", dupa cum a precizat Dumitru Dragomir.
"Va spun bine-ati venit in noul hotel al Bucurestiului, care este proprietatea familiei Dragomir, dar mai mult a fiului meu", le-a precizat presedintele Ligii celor cateva zeci de invitati, in cea mai mare parte "oameni de fotbal", dar si politicieni.
Astfel, printre cei veniti se numarau presedinti de cluburi ca Ioan Neculaie, Nicolae Badea sau Viorel Paunescu, care au la randul lor afaceri in domeniul hotelier, dar si colegi de partid (Dumitru Dragomir este si deputat din partea Partidului Romania Mare), precum Corneliu Vadim Tudor sau Irina Loghin. De asemenea, au fost prezenti si Gigi Becali, Florin Calinescu, Dan Diaconescu sau Florin Georgescu.
Crystal Palace are 160 de locuri, tariful mediu de cazare fiind de 65-70 de euro. "Estimam un grad de ocupare de peste 70%, care ne-ar permite recuperarea investitiei in 4-5 ani", a declarat Bogdan Dragomir, fiul deputatului, cel care se va ocupa de administrarea hotelului.
El nu a dorit sa precizeze veniturile preconizate, "din motive de superstitie", dar a spus ca hotelul intentioneaza sa atraga, nu numai sportivi, ci si oameni de afaceri sau politicieni, pentru ca "este un hotel cu standarde de patru-cinci stele, dar cu preturi mai mici de trei".
Dumitru Dragomir a explicat si motivul pentru care, desi initial era numit Dragomir Palace, hotelul poarta acum denumirea de Crystal Palace. "A fost o chestie de propaganda. In acea perioada, toata lumea zicea «Sa pice Dragomir de la Liga!». Am pus o luna numele de Dragomir Palace pe hotel si cind l-am dat jos, presa a zis «A cazut Dragomir!». De fapt, numele hotelului este Crystal Palace, iar toata treaba nu m-a costat decat cateva sute de dolari, pentru ca doua litere din Dragomir se regasesc si in Crystal", a explicat presedintele LPF.
Dumitru Dragomir este un personaj controversat al lumii fotbalului. Inainte de '89 a fost presedintele cluburilor Scornicesti si Victoria, desfiintate dupa Revolutie. Pozitia sa de sef al Ligii Profesioniste de Fotbal este acum puternic contestata de jucatorii din generatia lui Gica Hagi.  bogdan.neagu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO