Companii

Dumagas Transport va raporta vanzari de 42 mil. euro, sub cresterea estimata initial

Dumagas Transport va raporta vanzari de 42 mil. euro, sub cresterea estimata initial

Firmele de transport s-au extins foarte mult in ultimii ani, aceasta activitate fiind un barometru al cresterii economice

04.12.2008, 16:10 148

Dumagas Transport din Craiova, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala a transportului rutier de marfa, estimeaza ca va incheia anul cu o cifra de afaceri de 42 de milioane de euro, in crestere cu 9% fata de anul precedent, sub ritmul de circa 40% anuntat initial.

"Evident, toata lumea este afectata de criza si nu au cum sa faca exceptie firmele de transport. Cel putin in privinta companiei noastre suntem optimisti si credem ca vom depasi cu succes aceasta perioada", a spus Mihai Dugaesescu, cel care detine impreuna cu sotia sa Dumagas Transport.
Anul trecut compania a raportat afaceri de 38,5 milioane de euro, potrivit Ministerului Finantelor. Desi dupa primele sase luni din 2008 compania anunta un ritm de crestere apropiat de cel initial, spre sfarsit de an isi diminueaza perspectivele, fara a face publice rezultatele pentru trimestrul trei. "Cel mai probabil, anul viitor va fi, in primul rand, un an de consolidare la ceea ce am realizat pana acum si poate ca, din acest punct de vedere, este mai bine ca s-a intamplat asa. Grupul Dumagas a crescut nu numai datorita intentiilor noastre, ci si datorita pietei, care ne-a obligat sa ne dezvoltam. Deocamdata, putem spune ca piata nu va mai exercita aceeasi presiune asupra noastra, cel putin pentru o perioada de cateva luni", a spus Dugaesescu. Totodata, in acest an compania a finalizat depozitul de la Craiova, ajungand la peste 20.000 de metri patrati de centre logistice.
"In ceea ce priveste alte centre logistice, ramane de vazut cum se vor desfasura lucrurile anul viitor", a spus Dugaesescu.
Practic, mai multe firme de pe piata locala de transport au intrat si pe centre logistice, printre acestea numarandu-se Edy Spedition din Hunedoara sau Dunca din Timisoara.
Firmele de transport s-au extins foarte mult in ultimii ani, aceasta activitate fiind un barometru al cresterii economice. In ultima perioada transportatorii au fost afectati de diminuarea ritmului de crestere in anumite sectoare din industria auto.
Dugaesescu a pornit afacerea Dumagas in 1996 si controleaza in continuare compania impreuna cu sotia sa. El nu exclude insa varianta vanzarii catre un investitor strategic.
"Nu excludem total o astfel de varianta, insa momentan nu avem astfel de negocieri avansate", a mentionat el .
Dumagas Transport face parte din grupul Dumagas, alaturi de Dumatrucks (concesionar Renault Trucks), Asirex (broker de asigurare), Dumagas LPG (companie specializata in imbutelierea si distributia de gaz petrolier lichefiat) si T.I.D. Oltenia (firma specializata in constructia si intretinerea drumurilor).
Cea mai mare crestere din grup a inregistrat-o in acest an Dumatrucks, estimarea pentru acest an fiind de 24%, pana la 58 de milioane de euro.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO