Companii

Dramatic. Jean Richard de Latour, Carrefour România: Fluctuaţia de personal în retail e de 49%, dar ajunge şi la 100%

Dramatic. Jean Richard de Latour, Carrefour România:...

Autor: Cristina Roşca

01.11.2019, 00:07 1829

Fluctuaţia din retail este cu atât mai vizibilă cu cât este unul dintre sectoarele cu cei mai mulţi salariaţi.

Fluctuaţia de personal din retail este în medie de 49%, peste nivelul din Franţa, spune Jean Richard de Latour, CEO-ul operaţiunilor locale ale gigantului francez Carrefour. „În retail, fluctuaţia medie de personal este undeva la 49%, dar ajunge şi la 100%. Şomajul este mic şi atunci lupta pentru angajaţi este mare. În Franţa - ţara-mamă a Carrefour - spre exemplu, nu există o migraţie atât de mare“, explică el.

Retailul în general, dar în special cel alimentar, care angajează cei mai mulţi oameni, este sectorul cu cea mai mare fluctuaţie de personal. Topul sectoarelor din România după fluctuaţia de personal este completat de asigurări şi de centrele de servicii, conform celor mai recente studii.

Fluctuaţia din retail este cu atât mai vizibilă cu cât este unul dintre sectoarele cu cei mai mulţi salariaţi. Fiecare dintre cei zece jucători mari din comerţul alimentar - lanţurile de supermarketuri, hipermarketuri, magazine de discount şi cash & carry - are câteva mii de salariaţi sau chiar peste 10.000. „Noi avem în total 18.000 de salariaţi, fiind al treilea angajator din economie“, spune Jean Richard de Latour. Francezii au în România peste 360 de magazine sub mai multe formate. 

An de an Carrefour deschide câteva zeci de magazine, în special pe suprafaţă mică, însă există de regulă şi 1-2 inaugurări de hipermarketuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO