Companii

Dragoş Sîrbu, CEO Flanco: Mă bucur să văd că nu se vorbeşte despre deficite ca în criza anterioară, ci de investiţii. Cred că aceasta e calea ieşirii din criză

Dragoş Sîrbu, CEO Flanco: Mă bucur să văd că nu se...

Autor: Cristina Roşca

01.07.2020, 17:01 274

Dragoş Sîrbu, CEO-ul retailerului de electroIT Flanco, spune că investiţiile masive ale statului sunt cheia ieşirii din această criză.

„Mă bucur să văd că nu se vorbeşte despre deficite ca în criza anterioară, ci de investiţii. Cred că aceasta e calea, statul trebuie să parieze pe investiţii, nu numai de trasport, ci şi de educaţie, sănătate sau apărare.”

Totodată, statul ar trebui să facă ce face şi mediul de business, să apese pedala de acceleraţie în ceea ce priveşte digitalizarea.

”În particular, sper să fie dornici să reia programul rabla pentru electrocasnice. Există industrie de producţie de electrocasnice în România.”

Aşa cum industria auto e atât de importantă pentru economia noastră, la fel ar putea fi şi cea electroIT dacă statul şi-ar propune asta. Sunt terenuri cumpărate, au existat intenţii de a construi fabrici, spune el. Zona asta poate atrage foarte mult. Continuarea unor programe precum Rabla pentru electrocasnice, cu susţinerea producţiei locale, ar putea ajuta.

”Avem exemplul Slovaciei unde la 300-500 km de graniţă există un adevărat hub. Plus Polonia care e deja mare. Plus că avem tradiţie în industria asta, ca şi în auto. Arctic şi Samus sunt doar câteva exemple.”

Retailerul electroIT Flanco este al doilea jucător din piaţă cu afaceri de 1,2 mld. lei (250 mil. euro) anul trecut, în creştere cu 13% faţă de 2018. Compania are peste 150 de magazine pe plan local, amplasate atât stradal, cât şi în malluri sau parcuri de retail.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO