Companii

Dragoş Sârbu, CEO Flanco: Aproximativ 500 de angajaţi lucrează în magazine pentru a susţine comenzile plasate de clienţi pe site

Dragoş Sârbu, CEO Flanco: Aproximativ 500 de angajaţi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

06.04.2020, 18:41 264

Retailerul electro-IT Flanco, cu 156 de magazine deschise în România, spune că din cei 1.500 de angajaţi, 500 de persoane lucrează, în prezent, în cadrul magazinelor pentru a putea gestiona comenzile înregistrate pe site, având în vedere că activitatea companiei a fost direcţionată către partea online, odată cu declararea pandemiei de COVID-19.

„Aproximativ 500 de colegi lucrează în magazine pentru a susţine logistica comenzilor plasate de clienţi pe site-ul nostru. În total suntem aproximativ 1.500 de angajaţi la nivelul companiei”, a spus pentru ZF Dragoş Sârbu, CEO Flanco.

El spune că odată cu înăsprirea măsurilor de protecţie adoptate de autorităţi, comenzile online au înregistrat o creştere semnificativă. „Comenzile online au crescut semnificativ în ultima vreme, pe măsură ce măsurile autorităţilor s-au înăsprit şi magazinele fie au fost închise, fie oamenii nu mai au cum să ajungă la ele.”

Ca urmare a deciziei autorităţilor de a închide centrele comerciale şi a altor măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului, Flanco a înregistrat o scădere de aproximativ 20% a vânzărilor, de când a fost declarată pandemia de COVID-19.

„Pe măsură ce deciziile autorităţilor sunt tot mai aspre, ne aşteptăm la o scădere generală de 50% anul acesta. Suntem la -20%, am construit scenarii şi pentru -40% şi pentru 3-4 luni de nefuncţionare. Cu sprijinul partenerilor (marfă, chirii, logistică, bănci) şi cu implicarea echipei (care a mai trecut printr-o insolvenţă în 2010) o vom scoate la capăt“, a adăugat Dragoş Sîrbu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO