Companii

Dragoş Pavăl, Dedeman: În retail nu cred că va putea fi vorba prea curând de o robotizare completă. Retailerul de bricolaj Dedeman este cea mai mare afacere antreprenorială românească, cu 7,2 mld. lei cifră de afaceri şi cu 11.000 de salariaţi

Dragoş Pavăl, acţionar al Dedeman Bacău: Capitalul uman va juca în continuare un rol esenţial, iar educaţia de calitate şi instruirea profesională permanentă vor fi motorul pentru astfel de reuşite.

Dragoş Pavăl, acţionar al Dedeman Bacău: Capitalul uman va juca în continuare un rol esenţial, iar educaţia de calitate şi instruirea profesională permanentă vor fi motorul pentru astfel de reuşite.

Autor: Cristina Roşca

02.03.2020, 13:09 7719

Piaţa locală a forţei de muncă a fost afectată în ultimii ani de exodul masiv al populaţiei, precum şi de îmbătrânirea acesteia, afirmă Dragoş Pavăl, cel care alături de fratele său Adrian a fondat retailerul de bricolaj Dedeman, companie devenită în urmă cu mai mulţi ani cea mai puternică afacere antreprenorială românească.

„Totodată trebuie să luăm în calcul şi numărul mare de ajutoare sociale oferite de stat atunci când vorbim despre criza forţei de muncă din România“, adaugă el.

Compania este unul dintre cei mai mari angajatori din economie, cu peste 10.000 de sa­­lariaţi. Jucătorii din toate sectoarele eco­no­mi­ei anunţă lipsa forţei de muncă drept unul dintre cele mai importante impedimente în pro­cesul de extindere şi dezvoltare. Pentru re­tailerii de orice fel – alimentar, farma, bri­co­laj sau electro-IT - ea este cu atât mai acerbă cu cât majoritatea numelor mari au mii sau chiar peste 10.000 de salariaţi. Mai mult, fluc­tu­a­ţia de personal e cea mai mare, de circa 40% în medie. În acest context, cum vor arăta maga­zinele viitorului? Vor mai avea forţă de mun­că sau vor fi deservite doar de roboţi?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO