Companii

Dragoş Damian, CEO, Terapia: Suntem la un nivel de 5% - 6% peste 2019 ca vânzări

Videoconferinţa Top 1.000 cele mai mari companii din România. Pulsul economiei

Dragoş Damian, CEO, Terapia: Suntem la un nivel de 5% -...

Autor: Ramona Cornea

11.03.2021, 15:07 92

Vânzările înregistrate de compania Terapia în anul 2020 sunt cu 5% - 6% mai mari decât cele înregistrate în 2019, după cum spune Dragoş Damian, CEO – ul companiei.

”Am mutat vânzările din zona de spitale în zona de ambulator, deci şi acolo a fost foarte greu. Suntem la un nivel de 5% - 6% peste 2019 ca vânzări. Anul acesta îl vom încheia bine pentru că am avut şi exporturi nebugetate în ţări care şi-au făcut stocuri de medicamente pentru pandemie”, a declarat  Dragoş Damian în cadrul videoconferinţei Top 1.000 cele mai mari companii din România. Pulsul economiei.

Ce a mai declarat Dragoş Damian în cadrul videoconferinţei:

·        O pandemie grăbeşte nişte procese. Dacă nu era pandemia, zăceam tot la nivelul anului 2019. Din punctul de vedere al digitalizării, al machine learning, cred că am făcut un salt cu 10 ani înainte. Principala mea îngrijorare este situaţia după anul 2020, care a fost un an criză şi în care mortalitatea a crescut cu 10% în România din cauza COVID-19.

·        Apelul meu este în continuare pentru mediul de afaceri de a se gândi cum putem să facem mai mult bine către sistemul medical şi către sistemul de educaţie. Şansa noastră, cei care avem fabrici, este învăţământul dual. Terapia are în momentul de faţă 56 de copii la învăţământ dual, este a treia generaţie pe care o aducem deja în fabrică.

·        Dacă nu vom avea un sistem medical robust, nu vom avea oameni capabili să performeze în operaţiunile noastre, ci vom avea oameni bolnavi sau oameni care vor avea rude bolnave şi nu se vor putea concentra pe afaceri aşa cum ne-am dori noi să fie. Pledoaria mea este să ne uităm cu mai multă grijă la sistemul medical ca oameni de afaceri şi să vedem cum putem să îl ajutăm.

·        Cel mai important lucru care ni se întâmplă acum este vaccinarea, sper să meargă bine înainte, să existe multe vaccinuri. Vaccinarea este luminiţa de la capătul tunelului şi toată lumea trebuie să fie vaccinată. Este un moment bun şi poate să ne redeschidă businessul.

·        Eu sper să existe o fabrică de vaccinuri în România pentru că nu va vaccina doar populaţia României, ci va şi exporta. Există o cerere de vaccinuri de 3 miliarde – 4 miliarde de doze doar pentru Sars-Cov-2 la nivel mondial.  O fabrică de vaccinuri ne-ar costa 20 – 30 mil. euro sau rotunjit circa 50 mil. de euro pentru o producţie de vaccinuri de 25 milioane de vaccinuri pe lună.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO