Companii

Dragoş Anastasiu, Alianţa pentru Turism: Dacă vrem să existe în continuare industria turismului, statul este solicitat să intervină urgent, vom intra pe un făgaş de scapă cine poate

Dragoş Anastasiu, purtătorul de cuvânt al Alianţei pentru Turism: Restaurantele sunt închise la interior, afară sunt zero grade în anumite zone, nu ne aşteptăm să funcţionăm cu terasele în pofida tuturor eforturilor.

Dragoş Anastasiu, purtătorul de cuvânt al Alianţei pentru Turism: Restaurantele sunt închise la interior, afară sunt zero grade în anumite zone, nu ne aşteptăm să funcţionăm cu terasele în pofida tuturor eforturilor.

Autor: Miruna Diaconu

10.11.2020, 10:30 191

♦ Alianţa pentru Turism (APT) cere guvernului măsuri concrete pentru salvarea industriei ospitalităţii, altfel multe locuri de muncă se vor pierde şi operatorii economici vor fi nevoiţi să închidă ♦ Pierderile din industria ospitalităţii pentru anul acesta sunt estimate la circa 3 miliarde euro, iar o treime dintre acestea vine din zona hotelieră.

Dragoş Anastasiu, purtătorul de cuvânt al Alianţei pentru Turism (APT) şi preşe­dintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno – Germană, spune că industria ospitalităţii are nevoie de măsuri concrete de sprijin pentru a putea supravieţui în perioada următoare. Fără măsuri de sprijin concrete şi rapide, mulţi operatori din industria ospitalităţii vor fi nevoiţi să îşi închidă activitatea şi să trimită oameni acasă.

„Dincolo de discuţiile pe care le-am avut cu autorităţile, în mod concret nu s-a în­tâm­plat nimic spe­ci­fic, iar sem­nalul nos­tru de alarmă este tras, dacă vrem să mai exis­te în con­tinuare industria turismului, statul este solicitat să intervină urgent. Restaurantele sunt închise la interior, afară sunt zero grade în anumite zone, nu ne aşteptăm să funcţionăm cu terasele în pofida tuturor eforturilor. Mesajul nostru către guvern este că dacă nu se vor lua măsuri urgente, lucrurile vor intra pe un făgaş de scapă cine poate“, spune Dragoş Anastasiu, purtătorul de cuvânt al Alianţei pentru Turism, în cadrul conferinţei de presă organizate de APT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO