Companii

Dr. Leahu se extinde cu încă o clinică stomatologică la Ploieşti în urma unei investiţii de 500.000 de euro

Dr. Leahu se extinde cu încă o clinică stomatologică...

Autor: Tibi Oprea

15.04.2021, 18:24 300

Implant Expert DSO SA, compania care deţine clinicile dentare Dr. Leahu, a anunţat joi seară la Bursa de Valori Bucureşti că în data de 17 aprilie se va deschide o nouă clinică stomatologică la Ploiesti în urma unei investiţii de 500.000 de euro.

Noua clinică este dotată cu opt cabinete, un centru de radiologie şi un spaţiu special dedicat pentru tratamentul copiilor.

“Odată cu deschiderea acestei clinici, investim, de fapt, în întreaga comunitate locală, prin crearea locurilor de muncă noi, a oportunităţilor de specializare pentru medicii din Ploieşti şi facilitarea accesului la tratamente moderne pentru fiecare ploieştean, care se va convinge că orice afecţiune se poata trata în stomatologie. Chiar şi cu restricţiile actuale, 20% din pacienţi vin în clinicile noastre din Bucureşti din alte oraşe; ne-am propus să ducem noi acelaşi nivel de expertiză medicală mai aproape de ei prin crearea echipelor locale puternice şi dezvoltarea comunităţii locale, în consecinţă”, a declarat Dr. Ionuţ Leahu, fondatorul reţelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Clinicile Dentare Dr. Leahu au raportat pentru anul 2020 venituri totale care depăşesc 59 mil. de lei, în creştere cu 18% faţă de anul precedent, şi un profit net de 2,8 mil. de lei, un plus de 3% faţă de 2019.

Reţeaua are un total al capitalului propriu de 8,8 mil. lei şi datorii necurente de 46,9 mil. lei la care se adaugă şi datorii curente de 21,7 mil. lei. Aproape jumătate din veniturile companiei, adică 27 mil. lei, vine din activitatea stomatologică de implantologie, urmată de protetică, 16 mil. lei şi stomatologie general, 12,5 mil. lei.

În urma rezultatelor financiare preliminare consolidate, compania a devinit unul dintre principalii jucători din industria serviciilor stomatologice, cu 14 clinici în care a tratat, în total, 15.000 de pacienţi anul trecut.

Planurile companiei pentru următorii cinci ani, susţinute prin parteneriatul cu fondul de private equity Morphosis Capital, vizează creşterea capacităţii de a trata pacienţi de la 15.000 la 100.000 pe an, prin extinderea reţelei cu încă 22 de clinici noi, până la un număr total de 36. În paralel, Rezultatele financiare consolidate pentru anul 2020 prezentate sunt neauditate, rezultatele finale auditate urmează a fi prezentate pe 29 Aprilie 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO