Companii

DPD România a investit 500.000 de euro într-un depozit de 3.000 mp din apropierea Capitalei, unde va angaja 100 de oameni

DPD România a investit 500.000 de euro într-un depozit...

Autor: Cristina Bellu

27.10.2020, 14:06 1511

DPD România, una dintre cele mai mari companii de curierat de pe piaţa locală, a investit aproximativ 500.000 de euro într-un depozit de 3.000 de metri pătraţi situat în oraşul Bragadiru, lângă Bucureşti, şi vrea să angajeze 100 de curieri şi sortatori.

Extinderea vine în contextul în care, de la debutul pandemiei de COVID-19, comenzile online au înregistrat creşteri semnificative, trendul ascendent urmând să se menţină şi în următorul interval, mai ales în perioada de Black Friday, când firmele de curierat estimează o creştere cu cel puţin 35% faţă de o zi normală şi cu 45% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Ne-am străduit să deschidem acest nou depozit într-un termen foarte scurt, pentru a fi funcţional cu ocazia perioadelor de vârf ale acestui an, Black Friday şi sărbătorile de Crăciun, când toate estimările ne arată că vom avea volume cu până la 25% mai mari decât anul trecut”, spune Karla Codrea, CEO DPD România.

Noul depozit va prelua o treime din fluxul de livrări care trece în prezent prin depozitul din Mogoşoaia şi vizează în special eficientizarea livrărilor şi ridicărilor din zona de sud a Bucureştiului şi a judeţului Ilfov. Totodată, se urmăreşte evitarea traficului, a distanţelor mari şi livrarea unui număr cât mai mare de colete într-un timp cât mai scurt, transmit reprezentanţii companiei.

Cele mai mari creşteri de livrări înregistrate anul acesta de DPD România au fost în perioada de Paşte, când s-a consemnat un avans de 58%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În luna mai, compania anunţa o creştere de 36% a cifrei de afaceri. Tot în luna mai, livrările internaţionale înregistrau o creştere de 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

DPD România face parte din DPDgroup, lider european în livrările rutiere, şi este activă pe piaţa locală din 2008, după preluarea Pegasus Courier. Compania de curierat are peste 1.800 de angajaţi (inclusiv francizele) şi peste 15 milioane de colete livrate anual.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO