Companii

DPD, afaceri de 6 mil. euro în primele nouă luni

DPD, afaceri de 6 mil. euro în primele nouă luni

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Mirabela Tiron

27.10.2011, 16:31 148

Compania de curierat DPD (fosta Pegasus), deţinută de GeoPost şi turcii de la Yurtici Kargo, a finalizat primele nouă luni ale anului cu afaceri de 26 milioane de lei (6,1 mil. euro), mai mult cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit oficialilor companiei. Profitul s-a ridicat la 1,4 mil. lei (330.000 euro), în creştere cu 8% faţă de primele trimestre ale anului trecut.

"Această creştere se datorează capitalizării know-how-ului Geopost şi a implementării tehnologiilor DPD de management operaţional şi management al costurilor, precum şi măririi portofoliului de clienţi", potrivit lui Lucian Aldescu, CEO al DPD România.

Anul trecut afacerile companiei DPD România (fosta Pegasus) s-au ridicat la 30 de milioane de lei (7 mil. euro) iar pentru anul acesta a fost prognozată o creştere cu 25%.

Pe piaţa de curierat, estimată la 200 de milioane de euro, DPD România concurează cu companii precum Fan Courier, TNT, Cargus (preluată în 2008 de DHL), gigantul american UPS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO