Companii

Doua din fabricile Mobexpert nu distribuie anul acesta dividende

08.04.2005, 00:33 77

Samus Mex din Dej si Ilefor Targu Mures - doua dintre principalele fabrici de mobila ale grupului Mobexpert - au decis sa nu acorde dividende anul acesta, ci sa reinvesteasca intregul profit net, au anuntat cele doua firme pe site-ul Rasdaq.

"In anii care au mai ramas pana la aderarea la Uniunea Europeana este nevoie de investitii suplimentare", a declarat Mihai Gadei, presedinte Samus Mex.

Investitiile incepute de Samus Mex anul trecut in innoirea gamei de produse au redus profitul net la numai 2 miliarde de lei (50.000 de euro), dupa ce cu un an inainte fabrica realizase un profit net de circa 1 mil.euro din care a distribuit si dividende.

Cifra de afaceri a companiei Samus Mex a fost anul trecut de 13,5 mil. euro, in crestere usoara fata de 2004.

Pentru anul 2005, compania si-a bugetat un profit net de 3,6 miliarde de lei (100.000 de euro), la venituri totale de 518 miliarde de lei (14,4 mil.euro).

Samus Mex este controlata de Dan Viorel Sucu, fondatorul grupului Mobexpert, care detine 63,4% din actiuni.

Ilefor Targu Mures a realizat anul trecut un profit net de circa 12,5 miliarde de lei (circa 300.000 de euro), la venituri totale de 383 de miliarde de lei (9,4 mil.euro). Spre deosebire de Samus, fabrica din Targu Mures a incheiat anul cu o crestere de 60% a profitului.

"Actionarii au hotarat cu privire la profitul obtinut in 2004 ca acesta sa nu fie distribuit actionarilor sub forma de dividende, ci sa fie folosit pentru investitii", se arata in comunicatul remis de societate bursei electronice Rasdaq. Fabrica Ilefor are peste 800 de salariati, iar principalii actionari sunt Mobexpert Group cu 30%, Dan Viorel Sucu, presedintele Mobexpert, cu 18,18%, printre ceilalti actionari numarandu-se si fondul de investitii Broadhurst, cu 7,25%. Mobexpert este unul dintre cei mai importanti producatori si retaileri de mobila din Romania. Alte fabrici din cadrul grupului sunt Modulo Mex, Confo Mex, Ergo Mex, Mobexpert Prod, Moldo Mex si Stratus Mex.

georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO