Companii

Doriţi să porniţi o afacere online? De ce trebuie să ţineţi cont

Doriţi să porniţi o afacere online? De ce trebuie să...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

13.12.2015, 15:51 2862

Vinzi, dar ce? drepturile de marcă globale, confidenţialitatea datelor, contractul electronic sunt doar câteva dintre aspectele care merită toată atenţia antreprenorilor care doresc să facă un magazin virtual. Asigurarea cadrului legal este importantă pentru a nu se transforma în piedici ulterioare.

Societatea de avocatură de business Cunescu, Balaciu & Asociaţii a realizat un ghid pentru înfiinţarea unui magazin online. Acesta cuprinde sfaturi pentru cei care doresc să pornească o afacere în vânzări online, sfaturi de care trebuie să ţină cont pentru a desfăşura activitatea într-un cadru corect din punct de vedere legal.

“Febra cumpărăturilor din finalul de an îi face pe mulţi antreprenori să ia în considerare afacerile online. Până să ajungă la strategia de marketing şi vânzări, aceştia ar trebui să ţină cont de câteva recomandări şi să fie extrem de atenţi la cadrul legal în care îşi desfăşoară activitatea, pentru a nu regreta mai târziu”, declară Beatrice Onica–Jarka, avocat partener la Cunescu, Balaciu & Asociaţii.

Iată câteva dintre recomandările cuprinse în ghid:

#1. Vinzi, dar ce?. Selectarea formei de organizare societară care va deţine magazinul online şi îndeplinirea formalităţilor de înregistrare la Registrul Comerţului.

Citiţi ghidul integral pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO