Companii

Dorin Petcu, TZA Insolvenţă: ideea de restructurare ar trebui privită ca un element de sine stătător

Dorin Petcu, TZA Insolvenţă: ideea de restructurare ar...

Autor: Corina Mirea, Andrei Cîrchelan

19.02.2015, 11:52 476
Restructurarea e percepută de conducerile companiile ca insolvenţă, în loc să fie privită ca un proces de sine stătător, necesar de remediere a dificultăţilor financiare, a declarat Dorin Petcu, partener TZA Insolvenţă.
 
„Ideea de restructurare este asociată invariabil cu insolvenţă, ar trebui privită ca un element de sine stătător. Este un proces de remediere, de a ne aşeja pe baze noi.
Multe din societăţile aflate acum în dificultate financiară au ajuns în acest punct pentru că în anii de boom şi-au programat nişte investiţii peste puterile lor, nu au făcut toate calculele, nu au restructurat companiile în linie cu investiţia în curs, etc. Peste toate acestea s-a aşezat şi criza economică”, a declarat Petcu.
 
În noua lege a insolvenţei, potrivit lui Petcu, perioada de observaţie redusă la 12 luni. Termenul limită de depunere a dosarului este de 30 de zile de la data publicării tabelului definitive, „astfel că nu vor mai fi situaţii în care administratorul special se prezintă fără a şti că s-a depus tabelul”.
 
Ce nu prevede legea este analiza financiară pe tipuri şi/sau grupe de activităţi economice, segmentarea şi analiza costurilor directe şi indirecte, respective fixe şi variabile, etc.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO