Companii

Dorin Mateiu trimite în insolvenţă producătorul de mezeluri Elit

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Gabriel Razi

18.09.2014, 00:07 4655

Producătorul de mezeluri Elit Cugir, controlat de omul de afaceri Dorin Mateiu ce derulează afaceri de 72 milioane de euro/an, a intrat în insolvenţă la propria cerere alături de firma Mercado, deţinută de acelaşi antreprenor şi care este specializată în comerţul cu carne. Insolvenţa Elit vine la numai câteva luni distanţă de cea a Marex, un alt jucător din topul celor mai mari zece jucători din această industrie.

Datoriile cumulate ale ambelor companii depăşeau cu puţin 10 mil. euro în bilanţul din 2013, ceea ce înseamnă numai 11% din afaceri sau 60% din valoarea activelor, date ce indică o presiune relativ scăzută a datoriilor asupra operaţiunilor Elit şi Mercado. Procesatorul de carne din Alba a reuşit în ultimii doi ani să rămână pe profit şi chiar să facă marje nete apropiate de 4% chiar dacă rezultatele au fost de două-trei ori mai mici decât rezultatele financiare de acum patru sau cinci ani.

Dorin Mateiu şi-a păstrat o po­ziţie discretă în mediul de business, cu apariţii puţine în presă şi la evenimentele organizate de reprezentanţii industriei de procesare a cărnii. Repre­zen­tanţii Elit nu au comentat ieri pe marginea acestui subiect.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

 - alte insolvenţe recente din sectorul procesatorilor de carne; situaţia grupului Marex Brăila

- marjele de profit raportate de Elit Cugir în ultimii ani 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO