Companii

Dorel Goia de la Teraplast mai vrea o fabrică în Europa Centrală, după cea din Serbia

Dorel Goia de la Teraplast mai vrea o fabrică în Europa...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.07.2018, 00:07 1501

Omul de afaceri Dorel Goia, acţionarul majoritar al companiei producătoare de materiale de construcţii Teraplast din Bistriţa, are în vizor ţările care se află în regiunea Europei Centrale în vederea deschiderii de noi fabrici, după ce anul trecut a demarat producţia de panouri termoizolante într-o fabrică din Serbia.

„Ne uităm la ţările din regiune pentru noi fabrici. Cel mai mult ne-ar conveni să deschidem una în Polonia, pentru că este o ţară mare şi a creat, de-a lungul timpului, o şcoală de business importantă“, spune Dorel Goia.

Intenţia Teraplast vine în condiţiile în care, până acum, interesul s-a manifestat mai ales în sens invers, dinspre Polonia către România. Anul trecut, valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Polonia a depăşit pentru prima dată cifra de 5 miliarde de euro, însă exporturile Poloniei pe piaţa locală sunt duble faţă de cele ale României în Polonia, acestea din urmă situându-se în 2017 la 1,8 miliarde de euro. Principalul produs pe care România îl vinde către Polonia este automobilul Dacia.

Teraplast are în România circa 700 de salariaţi în România şi alţi 50 în fabrica din localitatea Leskovac din Serbia, pe care a inaugurat-o spre finalul anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO