Companii

Doosan IMGB a reintrat pe segmentul de echipament nuclear pentru prima data dupa ‘89

Doosan IMGB a reintrat pe segmentul de echipament nuclear pentru prima data dupa ‘89
01.06.2010, 23:35 275

Producatorul de echipament greu Doosan IMBG, controlat de grupulsud-coreean Doosan, a realizat primul echipament pentru centralelenucleare, produs dupa 1989, respectiv o virola destinata uneicentrale aflate in constructie in Coreea de Sud.

Odata cu acest echipament compania spune ca va reintra pe acestsegment de piata, pe care era prezenta in mod activ in perioadacomunismului.

Doosan IMGB este fosta companie IMGB ai carei muncitori strigaupe strazile Bucurestiului la inceputul anilor '90 "Nu ne vindemtara".

"Inainte de Revolutie se muncea si de aia se facea si echipamentnuclear. A trebuit sa vina coreenii sa ne invete din nou ceinseamna munca. Cam 7% din cifra de afaceri a noastra pe 2010reprezinta echipamentele realizate pe segmentul nuclear si neasteptam ca aceasta pondere sa creasca in viitor", a declaratFlorin Antonescu, directorul de management al Doosan IMGB.

Pentru acest an, producatorul de echipament greu si-a bugetatafaceri de 100 mil. $, in crestere cu 10% fata de anul 2009."Nevoia tot mai presanta de energie ieftina si curata si dereducere a emisiilor de carbon determina un numar crescand de statesa reconsidere energia nucleara", spune Jeog Jeon, CEO al DoosanIMGB.

Florin Antonescu spune ca Doosan IMGB nu a atins incacapacitatea maxima de productie si intentioneaza sa devina anulacesta profitabila, dupa ce anul trecut a reusit sa realizezeprofit doar la nivel operational.

"Pentru inceput vom livra echipament nuclear in Coreea, darvizam si extinderea pe piata din Europa si SUA. Probabil ideal arfi sa atingem o cota de 20-30% din afaceri pe acest segment.Echipamentele pentru santierele navale au scazut, dar pe segmentulenergetic comenzile sunt in crestere si pe partea de minerit sipiata de constructii am avut comenzi mai mari anul acesta", aconcluzionat Florin Antonescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO