Companii

Doi traderi agricoli discută preluarea Pambac Bacău

Doi traderi agricoli discută preluarea Pambac Bacău

Alin Giurea, preşedintele Pambac

Autor: Gabriel Razi

25.09.2012, 00:07 2291

Traderii agricoli Comfert şi Popasul Trebeş din Bacău, cu afaceri cumu­late de 150 mil. euro, sunt în discuţii pentru preluarea producătorului de pâine Pambac, un business de 46 mil. euro, care deţine o fabrică în acelaşi oraş, afirmă surse din piaţă.

Tranzacţia, evaluată la peste 10 mil. euro, ar urma să ajungă pe masa Consiliului Concurenţei în perioada imediat următoare, potrivit altor surse.

"Comfert Bacău şi Popasul Trebeş sunt interesaţi de această preluare pentru a-şi diversifica gama de produse incluzând pe lângă îngrăşăminte, seminţe şi pesticide şi făina, mălăiul sau pastele făinoase. Cele două companii sunt interesate să îşi minimizeze riscul de fluc­tua­ţie a preţului la cereale şi să intre pe piaţa panificaţiei", afirmă una dintre sur­sele ZF. Dacă discuţiile se vor finaliza, afacerea Pambac va fi controlată de familia Grigoriu, proprietarii Comfert Bacău, şi de omul de afaceri Anton Guţu, acţionarul Popasul Trebeş.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO