Companii

Doi fraţi au reunit peste 15 producători români într-un magazin online

Doi fraţi au reunit peste 15 producători români...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.05.2015, 11:30 4059
Tudor Barbu, 23 de ani, îm­preună cu sora sa Alina Grigore, 34 de ani, au pornit anul trecut în octombrie un magazin on­line numit Pră­vălia Mică unde comer­cia­li­zează pro­duse ali­men­tare, tera­peutice şi cos­metice realizate de peste 15 producători locali printre care şi Artesana (lactate), Apidava (miere), Cabana Moţilor (dulceţuri) sau săpunurile Cheia.

Iniţial, aceştia îşi deschiseseră un magazin fizic cu produse tradiţionale, însă pentru că această piaţă nu era încă foarte dezvoltată în România, au hotărât să se mute pe online.

„Întrucât nu mai aveam foarte multe resurse financiare pentru pornirea unui alt business în offline am căutat o idee de afacere care să nu implice o investiţie la fel de mare. De asemenea, pentru că în acel moment piaţa de e-commerce începuse să crească şi în România, un business  în online părea a fi cea mai bună şi la îndemână soluţie. Aşa a venit ideea relansării Prăvăliei Mici“, spune Tudor Barbu, 23 de ani. El este absolvent al Facultăţii de marketing din cadrul ASE şi este student în anul doi la un master de marketing şi comunicare în afaceri, din cadrul aceleiaşi facultăţi.

Magazinul online a fost deschis cu o investiţie de 2.500-3.000 de euro, bani care au fost direcţionaţi către plat­forma online, promovarea sau asi­gurarea unui stoc iniţial de produse.

În prezent, Prăvălia Mică lucrează cu peste 15 producători, dar până la fi­na­lul anului cei doi fraţi intenţionează să dubleze cel puţin numărul acestora. În cadrul magazinului online se găsesc peste 380 de produse, printre care lac­tate, conserve, gemuri, uleiuri, dar şi spe­cialităţi din miere de albine şi pro­duse apicole, dar şi produse de îngrijire per­sonală. Cele mai vândute produse sunt cele apicole (terapeutice sau dul­ciu­rile pe bază de miere pentru copii), ur­mate de conservele de fructe şi le­gu­me, dar şi de produsele lactate şi mezeluri.

„Principala zonă a ţării ca număr de comenzi este Bucureştiul cu zonele li­mitrofe. Este şi piata pe care ne axăm foarte mult: aici avem depozitul, aici locuim şi cunoaştem cel mai bine această piaţă datorită prezenţei noas­tre în cadrul târgurilor şi eveni­men­telor, dar totodată şi din perioada în care magazinul offline era deschis.“

Ca şi planuri pentru acest an,  cei doi tineri speră să crească numărul de produse rulate, şi implicit, de comenzi şi să fidelizeze o mare parte a clienţilor actuali.

„Mizăm pe o dezvoltare a portofoliului de produse cu cel puţin 50% şi, începând cu această vară,  ne dorim să oferim clienţilor şi posi­bilitatea de a comanda fructe şi legume naturale, produse de un furnizor în curs de acreditare bio.“

De asemenea, ei analizează şi o posibilă deschidere a unui magazin fizic. Tudor Barbu consideră că momentan, foarte multe persoane încă manifestă o reticenţă la achiziţionarea acestor produse din online, „românii fiind obişnuiţi să aibă produsul în faţă, să îl guste, să îl poată mirosi“.

 

Strategia pentru un magazin fizic

„Lucrăm la un studiu de cercetare pentru  poziţionarea acestui magazin, analizând toate adresele de livrare ale clienţilor pentru a putea găsi un punct de echilibru pe harta Bucureştiului unde să amplasăm prăvălia. Probabil că următorul pas va fi acesta, însă nu putem estima încă perioada de timp în care ne vom lansa din nou şi în offline“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO