Companii

Dobanda la bondurile Petrom in discutie

22.06.2001, 00:00 14



Discutiile cu conducerea Petrom in vederea lansarii de eurobonduri pe piata internationala de capital sunt intr-un stadiu avansat, problemele ramase in discutie fiind cele legate de maturitatea si costurile emisiunii, a declarat ministrul Finantelor Mihai Tanasescu, citat de Mediafax.

"Incurajam Petrom sa iasa pe piata de capital si cu siguranta va avea succes, dupa reusita Romaniei pe pietele internationale. Ministerul Finantelor inceraca sa ajute compania sa aleaga momentul cel mai potrivit pentru a obtine un pret bun la emisiunea de eurobonduri", a mai spus Tanasescu.

Societatea Nationala a Petrolului (SNP) Petrom intentioneaza sa lanseze o emisiune de obligatiuni in valoare de 150 milioane euro pe pietele internationale de capital. Emisiunea de obligatiuni este intermediata de bancile ING Barings si ABN Amro.

Emisiunea de obligatiuni, care nu va fi garantata de MFP, va fi, cel mai probabil, suprasubscrisa. Petrom este prima companie de stat din Romania care lanseaza o emisiune de obligatiuni fara sprijin guvernamental.

Romania a obtinut, luni, 600 de milioane de euro de pe pietele internationale de capital, cu o dobanda de 10,6%, termenul de scadenta fiind peste sapte ani. Ratingul acordat Petrom de agentiile Fitch IBCA si Moody's este egal cu cel al Romaniei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO