Companii

Doar opt fabrici de medicamente locale în top 20. Cota de piaţă în volume a fabricilor locale de medicamente din top 20 cele mai mari companii a ajuns la 37% în 2020, în creştere cu 3 procente

Faţă de anul 2019, anul trecut cota de piaţă a celor opt fabrici a crescut uşor, cu aproape trei procente.

Faţă de anul 2019, anul trecut cota de piaţă a celor opt fabrici a crescut uşor, cu aproape trei procente.

Autor: Georgiana Mihalache

31.03.2021, 18:45 243

♦ În pandemie, producţia locală de medicamente a fost în prim-plan, în contextul închiderii graniţelor în perioada de lockdown ♦ Creşterea cotei de piaţă a fabricilor locale a fost susţinută în principal de jucătorii mari, care au crescut capacităţile de producţie în fabricile din România.

Clasamentul primelor 20 de companii după volum care pun medicamente pe piaţa locală cuprinde doar opt fabrici locale, care cumulat au avut o cotă de piaţă de 36,7% în 2020 din totalul medicamentelor care au ajuns la pacienţii români, potrivit calculelor ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Faţă de anul 2019, anul trecut cota de piaţă a celor opt fabrici a crescut uşor, cu aproape trei procente, însă creşterea a fost susţinută în principal de Zentiva Bucureşti, care aproape şi-a dublat volumul de medicamente în România în anul pandemiei. Şi Terapia Cluj a crescut volumul pus pe piaţa locală, la fel şi Biofarm, însă în cazul celorlalţi producători, anul 2020 a venit cu o scădere a volumelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO