Companii

Doar două mărci aduc maşini electrice. Clienţii se lasă aşteptaţi

Autor: Bogdan Alecu

28.03.2011, 23:38 220

Din cele peste 40 de mărci de volum de pe piaţa locală, doarMitsubishi şi Citroën au în ofertă maşini din noua generaţie deautomobile electrice.

În acelaşi timp, dintre cele două doar M Car Trading,importatorul Mitsubishi pe piaţa locală, parte a Ţiriac Holdings,dispune şi de o maşină electrică de test, în timp ce la dealeriiCitroën se poate comanda un C-Zero.

Primul automobil electric va fi livrat pe piaţa locală înaprilie fiind achiziţionat de filiala locală a MitsubishiCorporation, compania de comerţ a unuia din cele mai mari grupuriindustriale din Japonia.

"Departamentele de vânzări ale dealerilor au prezentat şi testatdeja cu mai mulţi potenţiali clienţi modelul electric", a spus AnaMatei, directorul de marketing al M Car Trading. La nivel europeaniMiEV - modelul electric - a fost lansat deja în 15 ţări inclusivpe piaţa locală unde este disponibil cu un preţ de 36.639 de eurocu TVA inclusă. Un Mitsubishi Colt, de dimensiuni comparabile cumodelul electrioc, costă aproximativ 10.000 de euro, dar esteechipat cu motor pe benzină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO