Companii

Diviziile HeidelbergCement, toate "din Carpati"

12.02.2003, 00:00 22

Cu un nou nume, CarpatBeton, divizia romaneasca de betoane a grupului german de materiale de constructii HeidelbergCement Group asteapta o cifra de afaceri mai mare anul acesta, fata de cele 12 milioane euro anul trecut.
Producatorul de betoane TBG Romania a anuntat ieri ca si-a schimbat numele in CarpatBeton, astfel incat toate diviziile grupului de pe piata romaneasca includ acum particula "Carpat".
Campania de rebranding, ale carei costuri nu au fost date publicitatii, este in plin proces si va fi finalizata pana in lunile iunie -iulie, au precizat oficialii grupului german.
Proiectul de rebranding a inceput in luna ianuarie a acestui an si cuprinde companiile de productie a betonului din Romania, Polonia, Cehia si Bulgaria.
"De acum, HeidelbergCement opereaza pe piata romaneasca prin intermediul a trei companii - CarpatCement (pe piata cimentului), Carpat Agregate (agregate pentru betoane) si Carpat Beton", a spus Mihnea Stoian, director general al Carpat Beton SRL.
Compania opereaza pe piata cu opt statii de betoane, cu un nivel al productiei de 300.000 mc in 2002 si 160 de angajati.
Carpat Beton are o cifra de afaceri de circa 12 mil.euro. anul trecut, au fost investiti 550.000 euro, volumul total al investitiilor ridicandu-se la 14 mil.euro.
In urma schimbarii imaginii companiei de betoane din Romania, oficialii grupului preconizeaza "o crestere semnificativa a cifrei de afaceri".
Grupul german HeidelbergCement  a intrat pe piata romaneasca in 1998 prin preluarea fabricii Moldocim Bicaz. In acest moment, HeidelbergCement este cel mai mare investitor german din Romania, investitiile sale depasind 200 mil.euro (inclusiv costurile de achizitii). Pe piata cimentului, detine circa 35% din piata interna a cimentului prin cele trei fabrici din Romania (Moldocim Bicaz, Casial Deva, Romcif Fieni).
Germanii estimeaza ca au obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 114 mil.euro pe piata romaneasca prin intermediul celor trei companii, din care 95 mil.euro - pe piata cimentului, 12 mil.euro prin Carpat Beton SRL si 7,2 mil.euro prin Carpat Agregate SA.
Divizia de agregate a grupului german in Romania, Carpat Agregate, are o cota de piata de 11%, investitiile sale ridicandu-se pana acum la circa 10 mil.euro. Compania are 300 de angajati si opereaza 8 cariere si 8 balastiere, cu un volum de productie de 1,6 mil.tone in 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO