Companii

Diva Charms, un mic producător de haine şi încălţăminte: „La un anunţ de angajare pentru postul de confecţioner, din cinci persoane interesate se prezintă doar una la interviu, iar după prima săptămână de muncă renunţă“

Diva Charms, un mic producător de haine şi...

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.03.2020, 18:35 331

Andreea Căliman, fondator: Nu mai identificăm persoane tinere care să fie formate în această industrie sau care să accepte să fie formate.

Andreea Căliman, fondator al brandului românesc de îmbrăcăminte şi încălţăminte Diva Charms, cu afaceri de peste 400.000 de euro în 2019, spune că lipsa forţei de muncă calificate este cea mai mare provocare cu care se confruntă antreprenorii români activi în industria fashion.

„E o problemă cu forţa de muncă în România pentru că nu mai identificăm persoane tinere care să fie formate în această industrie sau care să vrea să fie formate în domeniu. Şi ne gândim serios la ce se va întâmpla peste 10 ani, pentru că este clar că persoanele cu care lucrăm acum nu vor mai putea lucra. Acum au 40 - 45 de ani, o să iasă la pensie, iar noi nu identificăm persoane tinere interesate de domeniu“, a spus într-un interviu pentru ZF Andreea Căliman, fondator al Diva Charms.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO