Companii

Distribuitorul de medicamente Pharmafarm, deţinut de grupul ungar Gedeon Richter, s-a menţinut la 1,2 mld. lei afaceri în 2020, un nivel similar cu anul anterior. Pharmafarm are şapte depozite în România şi peste 460 de angajaţi

Pharmafarm este printre cei mai mari jucători din piaţa de distribuţie de medicamente din România, o industrie puternic concurenţială la vârf.

Pharmafarm este printre cei mai mari jucători din piaţa de distribuţie de medicamente din România, o industrie puternic concurenţială la vârf.

Autor: Georgiana Mihalache

17.05.2021, 19:00 347

Distribuitorul de medicamente Pharmafarm, deţinut de grupul ungar Gedeon Richter, a ajuns la afaceri de peste 1,2 mld. lei în 2020, menţinând acelaşi nivel din anul anterior, potrivit informaţiilor oferite de companie.

După ce în 2018 distribuitorul a intrat pe pierderi, în ultimii doi ani compania şi-a mai diminuat rezul­tatele privin pierderile, ajungând anul trecut, în 2020, la minus 3,5 mil. lei, la jumătate faţă de anul 2019.

Situaţia de criză generată de răspândirea noului coronavirus a influenţat inclusiv afacerile din dis­tribuţia de medicamente. În con­textul cererii crescute pentru mate­riale de protecţie la debutul pandemiei, distribuitorii au fost nevoiţi să aducă aceste produse şi să facă loc în depozite pentru măşti, mănuşi, combinezoane, pe fondul unei cereri mai scăzute din aprilie pentru medicamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO