Companii

Distribuitorul Elgeka renunta la afacerea cu materiale de constructii

Distribuitorul Elgeka renunta la afacerea cu materiale de constructii

Elgeka Ferfelis Romania a raportat o cifra de afaceri de circa 57,2 mil. euro in 2007, in crestere cu 6,8%

13.06.2008, 19:16 214

Potrivit informatiilor publicate de grupul elen Elgeka, acesta a transferat participatia de 70% pe care o avea la compania romaneasca Cera Villa Design catre o firma care administreaza imobiliarele grupului in Romania, Gatedoor Holdings.
"Acest transfer a vizat o mai buna concentrare a grupului pe activitatile sale de baza in Romania", se arata intr-un raport Elgeka, in care se mai precizeaza ca in 2008 grupul vizeaza obtinerea unor castiguri din exploatarea portofoliului imobiliar de pe piata romaneasca.
Cera Villa Design, specializata pe importul si distributia de gresie, faianta si obiecte sanitare, a realizat in anul 2006 o cifra de afaceri de aproape 2,3 mil. euro, conform datelor de la Ministerul de Finante.
Reprezentantii Elgeka-Ferfelis Romania nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei, pentru comentarii.
Distributia de bunuri de larg consum este principala activitate a grupul Elgeka la nivel local, compania Elgeka-Ferfelis avand parteneri precum Cream Line, Kimberly-Clark sau Podravka.
Anul trecut, Elgeka-Ferfelis a deschis o subsidiara in Republica Moldova, dupa ce in 2006 a pus bazele unei companii de distributie pe piata din Bulgaria. Elgeka detine in Romania si restaurantul de tip fast-food Everest, localizat in centrul Bucurestiului. Everest este o retea de peste 180 de restaurante in Grecia, Cipru si Romania, unitatea de pe piata locala fiind operata in sistem de franciza.
Elgeka Ferfelis Romania a raportat o cifra de afaceri de circa 57,2 mil. euro in 2007, in crestere cu 6,8% fata de valoarea din anul anterior.
"Majorarea afacerilor a fost determinata de incheierea parteneriatului cu Kimberly-Clark, pentru distributia produselor sale la nivel national", se precizeaza in raportul Elgeka. Printre produsele din portofoliul Kimberly-Clark se numara servetelele Kleenex sau scutecele Huggies. Anul trecut, compania si-a redus profitul la
0,3 milioane de euro, de la 2,7 mil. euro in 2006, potrivit datelor Elgeka.
Pe piata locala, printre cele mai mari companii de distributie a bunurilor de larg consum se mai numara Interbrands Marketing & Distribution, Top Brands Distribution, Astral Impex sau Aquila Group.
Cei mai mari zece distribuitori de pe piata bunurilor de larg consum (FMCG) au ajuns anul trecut la afaceri cumulate de aproximativ doua miliarde de euro, raportand un ritm mediu de crestere a vanzarilor in lei de circa 20% fata de 2006. Jumatate din aceasta suma a fost obtinuta de Interbrands, cel mai mare jucator pe aceasta piata. O rata aproape identica de crestere in valoare, de 19,5%, a fost estimata pentru anul trecut de catre compania de cercetare de piata MEMRB Retail Tracking Services pentru intregul sector FMCG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO