Companii

Distribuitorul Elgeka-Ferfelis a raportat afaceri de 26 mil. euro la semestru

15.08.2007, 19:05 48

Compania de distributie a bunurilor de larg consum Elgeka-Ferfelis a inregistrat o cifra de afaceri de 87 mil. lei (26 mil. euro) in primele sase luni, in crestere cu 2 mil. lei fata de perioada similara a anului trecut.
In acest an, distribuitorul a incetat parteneriatul cu producatorul Pan Group, unul dintre principalii jucatori de pe piata de panificatie, demarat anul trecut, insa a adaugat pe lista furnizorilor alte doua companii, Kimberly Clark si Wilkinson Sword, pentru a mentine vanzarile pe un trend crescator. Compania americana Kimberly Clark este producatorul servetelelor Kleenex, in timp ce englezii de la Wilkinson Sword concureaza direct cu Gillette, divizie a gigantului Procter&Gamble.
Printre furnizorii mai vechi ai companiei se numara Cream Line, Chupa Chups sau producatorul croat de baze pentru mancaruri Podravka.
Elgeka Ferfelis Romania a realizat anul trecut afaceri de 53,7 mil. euro, in crestere cu aproximativ 25% fata de perioada anterioara. Profitul net al companiei a inregistrat o crestere usoara in aceeasi perioada, de la 2,7 mil. euro in 2005 la 2,8 mil. euro anul trecut, potrivit datelor Elgeka Ferfelis.
Investitiile recente ale companiei, de aproximativ 5 mil. euro in 2006, au fost directionate catre majorarea numarului de depozite in tara si innoirea flotei auto, dar au vizat si extinderea pe piata bunurilor de larg consum din Bulgaria.
Intrarea pe piata din Bulgaria a fost realizata in 2006, operatiunile fiind coordonate de Elgeka-Ferfelis Romania.
Estimarea initiala a companiei pentru investitia in proiectul de extindere pe piata vecina se ridica la aproximativ 3 milioane de euro.
In afara de sectorul FMCG (bunuri de larg consum), Elgeka Ferfelis are operatiuni de export de cherestea si distributie de unelte.
Compania s-a extins anul trecut intr-un nou domeniu, importul si comercializarea de produse ceramice si accesorii pentru baie, fiind prezenta cu o participatie de 70% intr-o companie care are ca obiect de activitate comercializarea acestui tip de produse, Cera Villa Design.
In topul celor mai mari distribuitori de bunuri de larg consum din Romania se mai numara companiile Interbrands Marketing&Distribution, Top Brands Distribution, Aquila Group sau Macromex.
Noile parteneriate cu producatori locali sau straini, precum si cresterea per ansamblu a pietei de bunuri de larg consum au adus o crestere medie de aproximativ 25% a afacerilor celor mai mari zece distribuitori de pe piata FMCG, in 2006 fata de anul anterior, potrivit datelor furnizate de companii.


Elgeka-Ferfelis in cifre
Afaceri de 53,7 mil. euro anul trecut;
Investitii de 5 mil. euro in 2006 pe piata locala;
3 milioane de euro investitia pentru extinderea in Bulgaria;
Detine 70% din actiunile Cera Villa Design.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO