Companii

Distribuitorul de medicamente Novoline a ajuns la 160 milioane de lei afaceri în 2020, după un avans de 30%

Novoline, distribuitorul de medicamente apărut în 2015, angajează 44 de oameni şi este legat de lanţul de farmacii Minifarm din Tulcea.

Novoline, distribuitorul de medicamente apărut în 2015, angajează 44 de oameni şi este legat de lanţul de farmacii Minifarm din Tulcea.

Autor: Georgiana Mihalache

26.04.2021, 16:30 114

♦ Novoline este distribuitorul principal al farmaciilor Minifarm din zona Dobrogei, unul dintre cele mai extinse reţele regionale de retail farmaceutic, cu 80 de unităţi.

Distribuitorul de medicamente Novoline, înfi­in­ţat de antreprenoarea Valentina Călin, de profesie far­ma­cistă, a încheiat anul 2020 cu afaceri de circa 160 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de anul anterior.

În cinci ani de la intrarea pe piaţă, fiind înfiinţat în 2015, după ce o lege a autorităţilor a impus separarea divi­-zi­ilor de distribuţie şi de retail de medicamente, Novoline a mers pe creştere de la un an la altul. Compania a raportat şi un profit de 3,5 mil. lei în 2020, dublu faţă de anul precedent. Situaţia de criză generată de răspândirea noului coronavirus a schimbat inclusiv distribuţia de medica­mente, astfel că jucătorii din domeniu şi-au îndreptat atenţia spre stocurile de materiale de protecţie, de la măşti, la mănuşi sau combinezoane, adaptându-se cererii. O perioadă, în timpul stării de urgenţă din lunile aprilie şi mai, distribuţia de medicamente a fost oprită, în încercarea statului de a păstra stocuri în ţară, în contextul incert de la debutul pandemiei. Sectoarele producţiei, distribuţiei şi retailului de medicamente au fost printre puţinele care au continuat să funcţioneze în plină pandemie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO