Companii

Distribuitorul Aquila din Ploieşti, afaceri în S1 2017 de 93 de milioane de euro

Distribuitorul Aquila din Ploieşti, afaceri în S1 2017...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.11.2017, 00:07 3023

Aquila Part Prod Com, cea mai mare companie din grupul Aquila din Ploieşti (judeţul Prahova), controlată de antreprenorii Alin Dociu şi Cătălin Vasile, a terminat primul semestru cu o cifră de afaceri de peste 418 milioane de lei (circa 93 mil. euro), în creştere cu aproape 20% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele ZF.

Anul trecut, compania din Ploieşti a avut un rulaj de aproape 798 de milioane de lei (177 mil. euro), în creştere cu 18% faţă de anul precedent, acesta fiind cel mai bun an din istoria jucătorului din transport şi logistică, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

În prima jumătate a anului, profitul companiei s-a situat la 5,1 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Avansul vine după ce anul trecut, Aquila Part Prod Com a avut un rezultat net de 13,7 milioane de lei.

Alin Dociu şi Cătălin Vasile sunt doi oameni de afaceri extrem de discreţi, dar care au construit în două decenii unul dintre cele mai puternice grupuri din transport, logistică şi distribuţie. Printre cei mai mari clienţi ai grupului Aquila se numără Coca-Cola HBC, liderul pieţei de băuturi, sau Unilever, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa bunurilor de larg consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO