Companii

Disofa, producător de mobilier tapiţat din Braşov: Avem posibilitatea să producem halate de unică folosinţă pentru personal medical, măşti, dar nu avem posibilitatea să le sterilizăm

Disofa, producător de mobilier tapiţat din Braşov:...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.03.2020, 13:38 454

Dorina Codarin (45 de ani), o antreprenoare cu experienţă de peste 15 ani în producţia de mobilier, care în 2018 a înfiinţat brandul Disofa sub care produce mobilier tapiţat la comandă, spune că deţine capacităţile de producţie pentru a fabrica echipamente de protecţie, precum halate de unică folosinţă, măşti de protecţie, dar nu le poate steriliza, motiv pentru care se întreabă dacă ajută „pe cineva” faptul că poate da drumul la producţia de echipament de protecţie ce poate fi folosit împotriva răspândirii noului coronavirus.

„Noi dorim să ajutăm, avem posibilitatea sa confecţionăm halate de unică folosinţă, măşti de protecţie, dar nu avem posibilitatea sa le sterilizăm. Avem materii prime pentru că facem şi tapiţerii dar ce facem cu ele după? Toată lumea strigă că are nevoie de aceste produse, dar noi nu ştim dacă să le producem sau nu. Am produs deja şi am oferit clienţilor şi prietenilor sau altor antreprenori, dar i-am anunţat că nu sunt sterilizate şi trebuie să le spele înainte de ale purta”, a spus pentru ZF Dorina Codarin, fondatoarea brandului Disofa.

Ea este de părere că pentru a depăşi aceste momente cât mai bine, statul ar trebui să aibă în vedere măsuri pe termen lung pentru stimularea producţiei interne. „Să nu depindem în totalitate de importuri, cum vedem că se întâmplă în acest moment cu foarte multe bunuri atât de necesare. Antreprenorii români trebuie să fie încurajaţi să producă, avem nevoie să educăm consumatorii români să cumpere produse româneşti, fabricate în România”.

Activitatea companiei Disofa îşi continuă cursul în secţia de producţie care se află în apropierea oraşului Braşov, într-o fostă platformă industrială. În cadrul companiei lucrează nouă angajaţi. De asemenea, compania a luat măsuri de protecţie împtoriva răspândirii coronavirus, iar angajaţii poartă echipament de protecţie.

„Pentru protecţia noastră şi a angajaţilor, am interzis intrarea persoanelor străine în incinta, am luat măsură de a asigura transportul angajaţilor cu maşinile firmei, pentru a evita transportul în comun. Măsurile de igienă necesare în această perioada: igienizarea la intrarea în unitate, spălarea pe mâini din oră în oră, dezinfectarea suprafeţelor de lucru în fiecare dimineaţă, purtarea măştilor de protecţie pe care le-am confecţionat noi, deoarece au fost imposibil de găsit”, a spus Dorina Codarin.

Antreprenoarea a adăugat că „având în vedere situaţia generată de noul coronavirus, majoritatea clienţilor cu care eram în negocieri avansate şi-au amânat comenzile”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO