Companii

Discuţii pentru o nouă tranzacţie. Fondul Suveran al Chinei vrea să vândă depozitele Logicor din România

Logicor este prezent şi în România, având peste 155.000 de metri pătraţi de spaţii logistice şi industriale în patru localităţi

Logicor este prezent şi în România, având peste 155.000 de metri pătraţi de spaţii logistice şi industriale în patru localităţi

Autor: Bogdan Alecu

02.04.2019, 00:07 1838

Fondul Suveran al Chinei (China Investment Corpo­ration) are în plan vânzarea depozitelor Logicor din Ro­mâ­nia, potrivit unor date din piaţă, într-o tranzacţie esti­mată la circa 30 mil. euro. În 2017 chinezii au ajuns la un acord de preluare a companiei logistice Logicor de la fon­dul american Black­stone pentru 12,25 miliarde de euro.

Anterior, cea mai mare tran­zac­ţie cu spaţii logis­tice în România a fost reprezentată de vânzarea cen­tru­lui Renault de la Oarja, cumpărat cu 42 mil. euro de Globalworth.

Logicor este pre­zent şi în Ro­mânia, având pes­te 155.000 de metri pătraţi de spaţii logistice şi indus­triale în patru loca­lităţi şi deţine mai mult de un milion de metri pătraţi de teren pentru dezvoltare.

Printre cei mai importanţi chiriaşi pe care Logicor îi are în România se numără IKEA, Coca-Cola, DPD, Profi Rom Food, Heineken, CTDI.

Blackstone a intrat pe piaţa locală la finalul anului 2015, atunci când a achiziţionat portofoliul logistic al companiei austriece Immofinanz, într-o tranzacţie la nivel european de peste 500 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO