Companii

Discutii cu privire la licitatia pentru Avioane Craiova

09.07.2007, 18:35 24

Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a declarat ca a solicitat Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului sa "intrerupa" procesul de licitatie la Avioane Craiova daca se constata interese imobiliare in cazul singurului ofertant.
Un consortiu romanesc de firme, format din Aerofina Bucuresti, A5 Invest Caransebes, A2 Impex Ploiesti si UZUC Ploiesti, este singurul ofertant care s-a inscris in cursa pentru privatizarea Avioane Craiova.
Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, apreciaza ca in spatele ofertei de privatizare depuse de consortiul romanesc ar putea fi alte interese. "Fabrica de Avioane de la Craiova nu trebuie vanduta unui speculator imobiliar. Am cerut AVAS ca procesul de licitatie sa se intrerupa daca este cazul, pana la identificarea unui investitor in domeniul aeronautic, un investitor de specialitate", a afirmat Voicu. Intrebat daca detine informatii privind interesul vreunei firme pentru potentialul imobiliar al uzinei de la Craiova, ministrul liberal a spus: "Din cate stiu eu, la Avioane a depus oferta un consortiu controlat de domnul Vuza. Solicitarea catre AVAS vine in nume propriu".
Presedintele Sindicatului Liber Avioane SA Craiova, Victor Peta, afirma ca cererea ministrului Mihai Voicu este binevenita. "Nu vad niciun viitor cu acest consortiu. Au atras societatea Aerofina pentru ca sa indeplineasca conditia impusa prin caietul de sarcini. Dar Aerofina produce scaune de catapultat si piese electronice pentru avioane, dar niciodata nu a fost implicata in construirea lor", a spus Peta. El a adaugat ca solicitarea ministrului face obiectul unei cereri mai vechi a sindicatului de la Avioane Craiova, depusa la AVAS. "In urma cu doua luni am facut o solicitare asemanatoare. Am solicitat anularea licitatiei si reluarea ei. Acest consortiu nu are nicio legatura cu aeronautica. Nu stiu ce i-a facut sa depuna oferta la Avioane", a mai spus Peta.
AVAS a scos la vanzare participatia de 80,93% pe care o detine la Avioane Craiova, singura oferta depusa fiind a consortiului format din patru firme romanesti - Aerofina Bucuresti, A5 Invest Caransebes, A2 Impex si Uzuc.
Vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) Laszlo Gyerko a declarat saptamana trecuta ca institutia asteapta o oferta imbunatatita din partea consortiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO