Companii

Directorul Tarom: Zborurile spre Beijing nu pot fi inaugurate pentru că ruşii nu ne dau drept de survol

Christian Heinzmann, directorul general al companiei Tarom

Christian Heinzmann, directorul general al companiei Tarom

Autor: Mirabela Tiron

28.08.2014, 00:07 649

Cea mai aşteptată cursă directă a Tarom, Bucureşti-Beijing, nu poate fi inaugurată  din cauza lipsei aprobării de zbor deasupra spaţiului aerian rusesesc. Operarea era programată să înceapă în luna septembrie, însă Christian Heinzmann, directorul general al companiei, afirmă: „De câteva luni aşteptăm să primim aprobarea de a ne deplasa în spaţiul aerian rusesesc, însă până acum nu am reuşit să o obţinem. În drumul spre China, cea mai scurtă rută şi cea care solicită cele mai mici costuri de operare este cea care include zborul prin spaţiul aerian al Rusiei”.

În China va ajunge săptămâna viitoare însă premierul Victor Ponta, într-o vizită oficială, a doua de altfel, după cea realizată anul trecut. Tarom intenţionează să opereze spre Beijing două ore pe săptămână. „Vom avea două zboruri pe săptămână pe ruta Bucureşti-Beijing cu un Airbus cu 209 locuri. Avem şi sloturile, ne mai trebuie doar aprobarea din partea ruşilor”, a spus directorul general al Tarom.

Şeful companiei a explicat că a făcut un studiu cu privire la impactul acestei curse şi că datele arată că va fi profitabilă, având în vedere potenţialul de trafic de business (oameni de afaceri care vor călători), turistic, dar şi cel etnic. „Preţul va varia în funcţie de clasa la care se face rezervarea, perioada. Avem mai multe grile de preţ”, a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO