Companii

Directorul Novartis Romania a parasit compania

12.03.2008, 17:44 356

Nicolae Voiculescu, seful operatiunilor gigantului farmaceutic elvetian Novartis pe piata locala, a renuntat la pozitia pe care o detine in cadrul celui de-al patrulea jucator din industrie.
Locul sau urmeaza sa fie preluat temporar de catre Eva Kodydkova, care a activat in cadrul filialei din Slovacia a grupului elvetian, potrivit unor surse din piata.
"Nicolae Voiculescu a decis sa paraseasca compania pentru a urma oportunitati in afara businessului. Succesorul sau va fi anuntat ulterior", a declarat pentru ZF Beatrix Benz, corporate communications al grupului Novartis.
Filiala locala a grupului elvetian este al patrulea jucator de pe piata farmaceutica locala, cu o cota de piata de 6,5% si o cifra de afaceri de aproape 120 de milioane de euro, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei Cegedim.
Voiculescu, care este unul dintre cei mai longevivi executivi din industria farmaceutica, ar putea pune bazele unei afaceri proprii, potrivit datelor din piata. Fostul sef al Novartis nu a putut fi contactat pentru informatii pana la inchiderea editiei. Plecarea lui Voiculescu de la conducerea operatiunilor Novartis pe piata locala survine unui sir mai lung de schimbari in industria farma, care a inclus atat companiile ce detin facilitati de productie, cat si reprezentante ale gigantilor farma internationali.
Astfel, cea mai recenta mutare a fost numirea lui Dragos Damian, fost CEO al producatorului Terapia Ranbaxy, pe pozitia de country general manager al filialei locale a Zentiva, proprietarul fostului Sicomed.
In industria farmaceutica, anul 2007 a stat sub semnul fluctuatiilor de personal la nivelul managementului executiv, lucru ce parea putin probabil la inceputul anului.
La nivel de producator/ importator cinci companii si-au schimbat seful in 2007: GlaxoSmithKline (GSK), Merck, Zentiva, Eli Lilly si Novo Nordisk. Fostii manageri ai acestora, veterani ai industriei, erau oameni al caror nume se identifica chiar cu compania, doi dintre ei (Adrian Caretu de la Merck si Marius Savu de la Eli Lilly) stand mai bine de zece ani in fruntea operatiunilor locale, in timp ce un altul (Mariana Wencz de la Zentiva ) a fost responsabil de aducerea companiei pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO