Companii

Directorul general al Hexi Pharma, audiat la Parchetul General

Directorul general al Hexi Pharma, audiat la Parchetul...

Autor: Andreea Traicu

11.05.2016, 14:14 273

Flori Dinu, director general al firmei Hexi Pharma, a ajuns miercuri la Parchetul General, însoţită de un avocat, pentru a da declaraţii în dosarul în care se fac investigaţii în legătură cu dezinfectanţii diluaţi din spitale. În aceeaşi cauză a dat declaraţii, marţi, şi patronul societăţii, Dan Condrea.

Procurorii Parchetului General au anunţat în urmă cu o săptămână că au început urmărirea penală in rem pentru "zădărnicire a combaterii bolilor" şi "falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse" în cazul dezinfectanţilor din spitale.

Sâmbătă, procurorii şi poliţiştii au făcut percheziţii la clădiri care aparţin Hexi Pharma, dar şi acasă la patronul Dan Condrea, anchetatorii ridicând documente şi probe şi din 25 de spitale unde au fost găsite probe neconforme.

Pe rolul Tribunalului Bucureşti este înregistrată o cerere a Hexi Pharma, firma în legătură cu care există suspiciuni că a comercializat dezinfectanţi diluaţi pentru spitalele din România, privind intrarea în insolvenţă. Dosarul a fost înregistrat la data de 10 mai pe rolul instanţei.

În urma informaţiilor apărute pe tema dezinfectanţilor diluaţi care se presupune că au fost folosiţi în spitalele din România, Patriciu Achimş-Cadariu a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO