Companii

Directorul general al Hame pleaca, la trei luni dupa ce a fost numit in functie

Directorul general al Hame pleaca, la trei luni dupa ce a fost numit in functie
27.08.2008, 18:56 29

Robert Kowalski (foto), directorul general al producatorului de pateuri Hame Romania, va renunta la conducerea filialei locale a producatorului ceh la doar trei luni dupa ce a fost numit in functie. "Motivul pentru care am decis sa renunt la functia de director general al Hame Romania este de natura personala. In ultimele luni nu am putut ajunge acasa decat o data la doua saptamani, iar pentru mine familia este mai importanta decat cariera", a declarat Kowalski. El a adaugat ca va parasi compania in cursul lunii septembrie si ca nu stie cine va prelua conducerea operatiunilor Hame dupa plecarea sa.
Robert Kowalski, 34 ani, a preluat pozitia de director general al Hame Romania la inceputul lunii iulie a acestui an, dupa ce in ultimii trei ani a fost director general al companiei cehe din industria vinului Soaresect. El a fost recrutat de cehii de la Hame pentru a il inlocui pe Petr Subrt, cel care a condus operatiunile Hame in Romania in ultimii trei ani.
Potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului de Finante, Hame Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 27,5 mil. lei (8,2 mil. euro), in crestere cu 1,4% in lei si cu 6,4% in moneda europeana fata de anul precedent. In aceeasi perioada, profitul companiei a crescut insa de aproape 13 ori, de la circa 215.000 lei (61.000 euro), cat era cu doi ani in urma, la
2,7 mil. lei (aproape 813.000 euro), potrivit aceleiasi surse. Rezultatele inregistrate anul trecut de Hame pe plan local sunt sub estimarile initiale ale reprezentantilor companiei, care anticipau vanzari de 5.200 de tone si avansul rezultatelor financiare cu aproximativ 30% fata de anul precedent.
Piata conservelor din carne a depasit pragul de 50 mil. euro, cei mai importanti competitori ai Hame Romania fiind companiile Scandia Sibiu, Orkla Foods (cu brandul Ardealul) si Glina (cu Mandy).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO