Companii

Directorul General al fa­bricii de ambalaje metalice Can-Pack, ce exportă 26% din doze: Am trecut la modul de gândire din 2008, după prăbuşirea Lehman Brothers

Autor: Mirabela Tiron

11.08.2011, 13:18 318

Cristian Cornea, directorul general al fa­bricii de ambalaje metalice Can-Pack din Bucureşti, cu afaceri de 53 de milioane de euro şi care exportă doze către Nigeria, Maroc, Algeria, Tunisia, Slovenia, Grecia, Turcia, susţine că după aceste cinci zile de agitaţie pe pieţele financiare a trecut la "modul de gândire" pe care l-a adoptat după prăbuşirea Lehman Brothers.

"Încep să privesc ceea ce se întâmplă acum ca pe o repetare a ceea ce s-a întâmplat după prăbuşirea Lehman Brothers. M-am pus déjà în modul de gândire ca şi când se întâmplă din nou ceea ce s-a întâmplat în 2008".

Capacitatea totală de producţie a fabricii Can-Pack din România se ridică la 750 de milioane de doze metalice anual, din care 26% merg la export.

"Mă interesează foarte mult stabilitatea cursului euro-dolar, având în vedere că avem încasări în dolari de pe pieţele africane pe care exportăm. Deocamdată nu am primit niciun semnal negativ de pe pieţele pe care exportăm".

El susţine că urmăreşte cu multă atenţie tot ceea ce se întâmplă pentru a vedea care este "consistenţa reală" a impactului pe care îl va avea retrogradarea calficativului SUA.

"Căderile de pe Bursă le-am privit cu îngrijorare, pentru că acest lucru duce la o diminuare a încrederii oamenilor, care se va vedea probabil iar în consum".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO