Companii

Dintr-o fabrică GE din Militari pleacă piese pentru aeronave Boeing şi Airbus

Dintr-o fabrică GE din Militari pleacă piese pentru...

Autor: Radu Bostan

30.06.2014, 00:07 3172

Fabrica de componente pentru aeronave deţinută în Bucureşti de gigantul american General Electric (GE) a ajuns anul trecut la afaceri de 25 milioane de euro, după cinci ani în care vânzările au crescut anual, în medie, cu 8%. Planul managementului de a păstra acelaşi ritm şi în anii următori are la bază pariul că Boeing şi Airbus îşi vor lărgi flotele din Asia.

„Am crescut producţia cu 8-12% în ultimii cinci ani. Nu am deviat niciodată mai mult de 3% de la nivelul bugetat“, spune Cristian Bruja, directorul general al Unison Engine Compo­nents, una dintre cele două fabrici deţinute în România de GE, amplasată în Bucureşti. Cealaltă se află la Ploieşti şi a intrat în portofoliul GE după ce grupul a preluat, la nivel mondial, producătorul de echipamente pentru industria petrolieră Lufkin.

Fabrica din Bucureşti a apărut în 2002 printr-un parteneriat între GE şi firma românească Turbomecanica (TBM), iar din 2007 este complet în proprietatea americanilor, sub umbrela GE Aviation.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre producţia fabricii din Bucureşti

- estimările lui Cristian Bruja privind evoluţia pieţei şi a producţiei fabricii locale; opinia lui despre lipsa personalului calificat în industria de profil

- detalii despre noua gamă de motoare a Boeing, CFM International LEAP

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO