Companii

Din Turcia, India şi Bangladesh în Bucureşti, Ilfov şi Constanţa. Muncitorii străini pun pe picioare construcţiile din România

Din Turcia, India şi Bangladesh în Bucureşti, Ilfov...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.01.2022, 18:24 1644

În clasamentul judeţelor României după numărul de străini care ajung să lucreze în construcţii se mai înscriu la vârf Constanţa, Prahova, Iaşi, Bihor, Mehedinţi, Cluj, Timiş, Argeş, Braşov, Buzău, Olt.

Zona Bucureşti-Ilfov a atras aproape 3.000 din cei circa 7.000 de muncitori străini care au ajuns să lucreze în construcţii în România în primele zece luni ale anului 2021, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrări. Cu un puternic pol de dezvoltare imobiliară conturat în această zonă, regiunea Bucureşti-Ilfov are şi cea mai mare nevoie de personal pe şantiere, în condiţiile unui deficit puternic de forţă de muncă în domeniu.

În clasamentul judeţelor României după numărul de străini care ajung să lucreze în construcţii se mai înscriu la vârf Constanţa (cu peste 900 de muncitori), Prahova (peste 400), Iaşi (peste 300), Bihor (aproape 300), Mehedinţi (peste 200), Cluj, Timiş, Argeş, Braşov, Buzău, Olt (cu peste 100 de muncitori străini fiecare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO