Companii

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi, Răzvan Diraţian - Avon

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi, Răzvan Diraţian - Avon

Autor: Business Magazin

19.07.2011, 00:02 561

Răzvan Diraţian, 35 de ani, este director general al AvonRomânia & Moldova, lucrând direct cu 100 de oameni. Indirectînsă se ocupă de activitatea a 300 de oameni, iar bugetuladministrat se ridică la câteva zeci de milioane de euro.

A terminat Facultatea de marketing din cadrul ASE Bucureşti şi alucrat încă din timpul studiilor, pentru că dorea să câştigeexperienţă şi, "bineînţeles, nu-mi stricau nici ceva bani în plus".Prima poziţie în cadrul Avon a fost de sales analyst şi a fostpractic, povesteşte el acum, momentul din care "am început să învăţdespre afacere". Cu 12 ani în urmă a intrat în companie, iardecizia, spune Diraţian, "a fost pur şi simplu de impuls: mi-auplăcut oamenii, pe care i-am simţit deschişi, atmosferaconstructivă şi managementul, care încurajează iniţiativa şiresponsabilitatea".
Diraţian este unul dintre cei 600 de tineri manageri pecare revista Business Magazin i-a propus în ultimii ani ca osoluţie pentru schimbarea României.
Ulterior a ocupat diverse funcţii, în zone variate alebusinessului: sales support manager, business development managerşi, acum, director general pentru România & Moldova.
Despre momentele dificile din carieră spune că "te marchează, darîn egală măsură te şi întăresc". În plus, spune el, a ştiut mereucă un moment de cumpănă se poate transforma într-o oportunitate,"aşa că am încercat de fiecare dată să depăşesc situaţia cu zâmbetşi optimism".

Între situaţiile de acest gen enumeră comunicarea unor rezultatesub plan, cu toate consecinţele aferente, rezilierea unui contractcu un colaborator sau o concediere. Cu toate acestea, "cel maidificil mi se pare să comunic unui angajat că o idee foarte bunăsau un proiect îndrăzneţ trebuie amânate din considerente deresurse sau conjunctură".

Tentative de antreprenoriat a avut încă din vremea facultăţii şispune că nu a renunţat nici acum la idee.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO