Companii

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi: Dorin Preda, Medlife

Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi: Dorin Preda, Medlife

Autor: Business Magazin

06.07.2011, 00:03 1527

Tranzacţia prin care familia Marcu a cedat o parte din afacerecătre fondul de investiţii deţinut de gigantul financiar SociétéGénérale i-a dat mână liberă lui Dorin Preda, 36 de ani, sădezvolte reţeaua de clinici.

"În 2010 am avut parte de schimbări strategice, iar apetitul nostrupentru dezvoltare a crescut."
Dorin Preda, coleg cu Mihail Marcu, preşedintele CA al MedLife, aajuns să conducă deschiderile de noi clinici în Bucureşti şi înrestul ţării. "Dacă am fi singuri, poate am deveni şi noi ca unspital de stat în foarte scurt timp, dar concurenţa ne face săîncercăm să tratăm toţi pacienţii aşa cum trebuie."
Planul de dezvoltare al MedLife se întinde pe următorii cinci ani,incluzând atât achiziţii, cât şi dezvoltare organică.
Dorin Preda este unul dintre cei 600 de tineri manageri pe carerevista BUSINESS Magazin i-a propus în ultimii ani ca o soluţiepentru schimbarea României.
În afară de proiectele deja anunţate, care vizează deschiderea adouă spitale cu monospecialitate de dimensiuni mari, unu depediatrie în zona Băneasa şi unu în zona Obor, precum şi a unuispital generalist în Braşov, în 2011 oficialii MedLife vor investisemnificativ în achiziţii la nivel local, în deschiderea unor noicentre medicale şi în extinderea reţelei proprii de farmacii. Deasemenea, compania va inaugura o nouă clinică în Bucureşti şi vaanunţa noi preluări la nivel local, prima din această serie fiindtranzacţia din Arad, în urma căreia a preluat 55% din GrupulMedical Genesys. În 2012, şefii MedLife se vor concentra pedeschiderea unui al treilea spital în Bucureşti, o unitatemultidisciplinară de mari dimensiuni cu management străin.
"Nu cred că am ajuns la mijlocul drumului. Când spun să ne uităm lace se întâmpla acum patru ani, se vede clar cum totul a crescut,iar peste patru ani totul va fi diferit."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO