Companii

Din producţie în retail: unul dintre marii furnizori ai H&M îşi face brand propriu de modă

Din producţie în retail: unul dintre marii furnizori ai...

Autor: Cristina Roşca

01.05.2017, 00:06 76741

Compania Simiz Fashion, contro­lată de familia Simiz, a semnat un joint venture cu designerul Ina Isbăşescu pentru a lansa brandul de modă Inais.

Compania Simiz Fashion este unul dintre marii producători locali de modă şi unul dintre furnizorii H & M în România. Firma din Focşani, judeţul Vrancea, are aproape 250 de salariaţi şi afaceri de 10 mil. lei în 2015, ultimul an pentru care există date publice. Compania este controlată de familia Simiz, mai exact de Silviu Simiz şi de soţia sa. Fratele proprietarului, Dorel Simiz, controlează Pandora Prod, unul dintre cei mai mari cinci producători locali de textile, cu mai multe fabrici cu peste 1.000 de salariaţi, tot în Focşani, Vrancea.

Colaborarea dintre Simiz Fashion şi designerul român este un prim astfel de pas al producătorilor locali de textile. Aceştia din urmă au început businessul cu producţia în lohn, ceea ce însemna că realizau haine după tiparele trimise de retaileri. Tot aceştia din urmă tri­miteau şi materialele şi accesoriile. Apoi, au trecut la producţie integrată, ceea ce înseamnă că ei realizau şi modelele, se ocupau şi de alegerea materialelor şi a detaliilor. Astfel, nu doar valoarea adăugată era mai mare şi preţul primit pe produs era pe măsură, dar textiliştii români au învăţat de la jucătorii cu experienţă şi acum intră ei înşişi în retail. Aceasta este o veste bună pentru comerţul local de îmbrăcăminte, dominat doar de nume străine.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO