Companii

Dieta stricta pentru un creier sanatos

27.02.2003, 00:00 20

Persoanele in varsta au mai multe sanse de a-si pastra capacitatea cerebrala daca mananca mai putin, potrivit unui studiu realizat de experti ai Universitatii din California si citat in publicatia Federatiei societatilor americane de biologie experimentala si BBC.
In cursul studiului, efectuat pe esantioane de soareci de laborator maturi, s-a demonstrat ca hrana cu 40% mai putine calorii decat nivelul normal duce la producerea unei cantitati duble de proteina care protejeaza celulele nervoase.
Medicii au declarat ca incearca sa descopere modalitati de a incetini procesul de distrugere a neuronilor, in vederea blocarii evolutiei unor boli cum ar fi Alzheimer sau Parkinson, caracterizate prin moartea unui numar excesiv de celule nervoase.
Studii anterioare au aratat ca restrangerea caloriilor consumate mareste capacitatea mentala in cazul anumitor specii.
Recentul studiu a demonstrat ca o alimentatie mai saraca in calorii dar densa din punct de vedere nutritional influenteaza producerea a doua tipuri de proteine, prelungind viata celulelor nervoase ale sobolanilor adulti, fiind confirmate astfel ipoteze teoretice formulate anterior.(A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO