Companii

DHL vinde compania de curierat intern Cargus, cu afaceri de 21 mil. euro, către fondul Abris Capital Partners

DHL vinde compania de curierat intern Cargus, cu afaceri de 21 mil. euro, către fondul Abris Capital Partners

Autor: Mirabela Tiron

22.10.2012, 17:31 2818

Compania de curierat express DHL a semnat un acord pentru vânzarea companiei de curierat intern Cargus către fondul de investiţii Abris Capital Partner. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. Firma Cargus International a finalizat anul trecut cu afaceri de 93,3 mil. lei (21,6 mil. euro) şi un profit de 6,1 mil. lei (1,4 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

"Tranzacţia va transforma Abris în proprietarul Cargus, a doua companie de pe piaţa de curierat intern din România, incluzând aici şi baza de clienţi, angajaţii şi locaţiile de operare, împreună cu toate operaţiunile de curierat domestic din România pe care le are Cargus", potrivit oficialilor companiei.Tranzacţia se va finaliza până în primul trimestru al anului viitor, după ce se va obţine aprobarea Consiliului Concurenţei, potrivit oficialilor companiei.

Aceasta este prima achiziţie a fondului abris Capital Partners în România.

Structurile organizatorice ale DHL Express Romania şi Cargus International rămân nemodificate, DHL urmând a se concentra şi în viitor pe activitatea principală, şi anume segmentul de servicii internaţionale, iar Cargus pe segmentul de curierat intern.

Compania DHL are în România afaceri de 175,5 mil. lei (40,8 mil. euro) şi un profit de 3,7 mil. lei (860.000 de euro), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO